PÄÄKIRJOITUS

Sähkösopimuksia kaikkiin tarpeisiin

Sähkösopimuksia on monenlaisia. Se, minkälainen sopimus sopii sinulle parhaiten, riippuu sähkönkulutusprofiilistasi.

Kerrostaloasujat käyttävät sähköä melko vähän, joten edullisin vaihtoehto heille on useimmiten yleissähkösopimus, jolloin sähköllä on sama hinta riippumatta kellonajasta, viikonpäivästä tai vuodenajasta. Omakotiasujat, varsinkin sähkölämmittäjät, kuluttavat sähköä enemmän, jolloin on kannattavaa tehdä esimerkiksi aikasähkösopimus. Aikasähkösopimuksessa sähkö on halvempaa yöllä, joten asiakkaan kannattaa pyrkiä siirtämään mahdollisimman paljon kulutuksestaan yöajalle.

Tiedostavalle sähkönkuluttajalle potentiaalisesti suurimmat säästöt tarjoaa Fiksusähkösopimus, jossa sähkön hinta vaihtelee tunneittain pohjoismaisen sähköpörssin mukaan. Hinnat julkaistaan edellisenä päivänä, joten siirtämällä kulutustaan edullisille tunneille voi vaikuttaa oman sähkölaskunsa suuruuteen. Sähkönkulutuksen pohtiminen tuntitasolla voi käydä uuvuttavaksi, mutta kotiautomaatio tarjoaa sähkönkulutuksen optimointiin apua.

Toisille asiakkaista sähkön tuotantotapa on tärkein valintakriteeri. Ympäristöystävällisiä vaihtoehtojamme ovat tuulisähkö, aurinkovoimaa sisältävä ilmastosähkö sekä Keravan biovoimalaitoksessa tuotettava biosähkö. Sivulta 5 löydät tiedon siitä, mitä energiamuotoja "tavallinen" sähkömme sisältää.

Kuuntelemme jatkuvasti asiakkaidemme toiveita ja kehitämme uudenlaisia sähkötuotteita valikoimaamme. Kaikki sähkötuotteemme ja niiden voimassa olevat hinnat ovat aina avoimesti kotisivuillamme nähtävissä. Kun seuraavan kerran pohdit uuden sopimuksen tekemistä, käy tutustumassa vaihtoehtoihin osoitteessa: www.keravanenergia.fi/sopimusopas

Johanna Haverinen
Asiakkuusjohtaja

Jaa tämä artikkeli
pääkirjoitus