PÄÄKIRJOITUS

Paikallinen energiayhtiö on alueen asukkaiden etu

Suomessa toimivat energiayhtiöt voidaan jakaa karkeasti kahteen kastiin. On paikallisia, kunnan tai kaupungin omistuksessa olevia yhtiöitä ja toisaalta suuria kansainvälisiä, yksityisessä omistuksessa olevia.

Paikallisessa omistuksessa oleva energiayhtiö on ennen kaikkea alueen asukkaiden etu. Paikallisen yhtiön hallituksessa päätöksiä tekevät oman kunnan tai kaupungin valtuutetut. Oman kylän yhtiön tekemä tulos jää hyödyttämään lähialuetta, eikä karkaa ulkomaisille sijoittajille. Paikallinen energiayhtiö vahvistaa alueensa elinkeinoelämää ja kilpailukykyä sekä tukee alueen elinvoimaisuutta esimerkiksi sponsoroimalla harrastusseurojen toimintaa. Paikallinen energiayhtiö on olemassa asiakkaitaan varten ja tarjoaa luotettavaa palvelua.

Keravan Energialla on ollut Sipoossa jo reilusti yli 20 vuoden ajan tytäryhtiö, joka viime kesään saakka tunnettiin Etelä-Suomen Energiana. Nimi vaihdettiin kesällä Sipoon Energiaksi, koska vanha nimi ei kuvannut sitä mitä olemme: paikallinen sipoolainen energiayhtiö. Sipoon Energia on Sipoon kunnan omistama ja vahvasti mukana tukemassa Sipoon alueen kehitystä. Toivomme nimenmuutoksen tuovan sipoolaisten omaa energiayhtiötä konkreettisesti tutummaksi ja läheisemmäksi kaikille sipoolaisille. Lue lisää Sipoon Energiasta seuraavalta aukeamalta.

Iloista joulun odotusta!

Johanna Haverinen
Asiakkuusjohtaja

Jaa tämä artikkeli
pääkirjoitus