ASIANTUNTIJA

Myrsky mullisti metsämaiseman

Kiira teki selvää jälkeä sipoolaisen Henrik Lindströmin metsäpalstalla. Tuuli pyyhkäisi nurin sadoittain puunrunkoja, ja paljon pystyyn jääneitäkin jouduttiin korjaamaan pois myrskyvaurioiden vuoksi. Lue lisää »

Pihapuut taipuivat vaaka-asentoon

Elokuinen rajuilma vei Penttien kotoa sähköt runsaaksi vuorokaudeksi, mutta vahingoilta vältyttiin. Pakastemarjatkin pelastuivat tuttava-avun ansiosta. Lue lisää »

Varautumisen tarve kasvaa

Varautuminen poikkeuksellisiin luonnonilmiöihin kannattaa aloittaa kysymällä itseltään, miten selviän, jos kotiin ei saada esim. sähköä päiväkausiin. Entä pärjäänkö omin avuin, jos pelastuslaitos ei pääsekään heti paikalle?. Lue lisää »

Kotivara kuntoon

Kotivara koostuu lähinnä juomasta ja ruoasta sekä erinäisistä kestokulutustavaroista. Lue lisää »

Pitkästä sähkökatkosta korvaus pyytämättä

Asiakas voi saada verkkoyhtiöltä ns. vakiokorvauksen sähkökatkosta, jonka kesto ylittää 12 tuntia. Erillistä vahingonkorvausta esim. pakastemarjojen tärveltymisestä ei makseta, jos katko on luonnonvoimien aiheuttama. Lue lisää »

Sähköjen palauttamista johdetaan valvomosta

Keravan Energian valvomosta tarkkaillaan jatkuvasti, että asiakkaille siirtyy ongelmitta oikeanlaatuista sähköä. Myrskytilanteissa valvomo muuttuu komentokeskukseksi, josta johdetaan vikojen korjausta ja sähköjen palauttamista. Lue lisää »

Myrskyvahinkojen korjaaminen on ammattilaisten yhteispeliä

Kiira-myrsky merkitsi hälytystöitä paitsi sähköasentajille ja verkonrakentajille, myös metsureille ja kaivinkoneen kuljettajille. Monitoimikoneellekin olisi ollut käyttöä. . Lue lisää »

Vähävikaisempi verkko pitkäjänteisellä työllä

Myrskyjen aiheuttamia sähkökatkoja voidaan ennaltaehkäistä viemällä johdot säältä suojaan, maan alle. Kokonaan katkoista ei päästä eroon, mutta ne muuttuvat harvinaisemmiksi ja nopeammin korjattaviksi. Lue lisää »

Kiinteistömonitori – uusi palvelu kiinteistöjen energiatehokkuuden hallintaan

Kiinteistömonitori on palvelu kiinteistöjen LVIS-järjestelmien automaattiseen analysointiin ja hallintaan. . Lue lisää »

Millaiseen kotiin ilmalämpöpumppu sopii?

Ilmalämpöpumpun kannattavuus riippuu monesta tekijästä. Tärkein kysymys on, haluaako ilmalämpöpumpulla tuottaa osan kodin lämmitysenergiasta ja säästää lämpölaskussa. Lue lisää »