TEE VAIVATON ENERGIAREMPPA JA SÄÄSTÄ

Kuvat: Shutterstock

Viime kesänä tuotevalikoimamme laajentui. Avaimet käteen -toimitettavat aurinkopaneelit, ilmalämpöpumput ja sähköautojen latauspisteet ovat saaneet asiakkailtamme innostuneen vastaanoton.

Viime vuosina Keravan Energian asiakkaiden kiinnostus energiansäästöön on selvästi lisääntynyt.

‒ Kun samanaikaisesti laitteistojen hinnat ovat tulleet alaspäin, olemme mekin saaneet kyselyjä asiakkailtamme jo hyvän aikaa - erityisesti aurinkopaneeleista, kertoo Keravan Energian asiakkuusjohtaja Johanna Haverinen.

‒ Aluksi pystyimme tarjoamaan kysyjille vain neuvoja ja tietoa. Tiedustelujen lisääntyessä oli selvää, että meidän on laajennettava tuotevalikoimaamme ja tarjottava asiakkaillemme sitä mitä he haluavat. Ensimmäinen askel oli ryhtyä kartoittamaan sopivaa paikallista kumppania yhteistyöhön, Haverinen toteaa.

Sopiva kumppani löytyi sattumalta Keski-Uudenmaan Kasvu Open -tapahtumasta, jossa järvenpääläinen Sähkötalo oli hakemassa avaimia liiketoiminnan laajentamiseen. Yhteistyö aloitettiin, sillä aito paikallisuus ja Sähkötalon ketterä ja moderni työtapa sopivat Keravan Energian vaatimuksiin. Yhteistyö alkoi heinäkuussa, ja yhteydenottoja asiakkailta on tullut runsaasti.

‒ Olemme iloisia voidessamme palvella asiakkaitamme tälläkin sektorilla, toteaa Haverinen.#

Ilmalämpöpumppu lämmittää tehokkaasti

Teknologian tutkimuskeskus VTT julkaisi kesäkuussa 2016 ilmalämpöpumppututkimuksen, jossa ensimmäistä kertaa määritettiin ilmalämpöpumppujen todelliset energiansäästöpotentiaalit Suomen oloissa. Tutkimuksesta käy ilmi, että ilmalämpöpumpuilla voidaan kattaa jopa yli 90 % kodin lämmöntarpeesta. Parhaiten ilmalämpöpumpusta hyötyy sähkö- tai öljylämmittäjä, mutta laite sopii lisälämmönlähteeksi mihin tahansa kiinteistöön.

Ilmalämpöpumppu myös parantaa asuinmukavuutta, sillä sitä voi käyttää sisätilojen viilentämiseen. Oikein tehtynä viilennys ei syö lämmityskaudella saatuja säästöjä. Ilmalämpöpumppu tuo vuodessa lämmitykseen säästöä keskimäärin 3 000 kilowattituntia. Aktiivinen viilennyskäyttö kesäisin syö tästä määrästä vain noin kuudenneksen. (Lähde: Sähkölämmityksen tehostamisohjelma Elvari 2015). Viilennyksen lisäksi ilmalämpöpumppu poistaa sisäilmasta kosteutta ja kierrättää sekä puhdistaa ilmaa.

Lue lisää ja pyydä tarjous#

Oma aurinkovoimala säästää sähkölaskussa

Aurinkosähkö yleistyy Suomessa vinhaa vauhtia, eikä ihme; aurinkopaneelien avulla voi tuottaa itselleen sähköä turvallisesti ja huolettomasti. Nykyaikaiset paneelit ovat tehokkaita ja kestäviä. Paneelien tuotto Suomessa on pohjoisesta sijainnista huolimatta hyvällä tasolla, kunhan paneelit vain kohdistetaan oikein. Me autamme sinua mitoittamaan tarpeisiisi parhaiten sopivan aurinkosähköjärjestelmän.

Aurinkopaneelit vähentävät tuotantonsa verran sähköyhtiöltä ostettavan sähkön määrää, joten säästöä syntyy sähkön energia- ja siirtomaksuissa sekä sähköveroissa. Paneelit eivät käytännössä tarvitse huoltoa, ja niiden käyttöikä on jopa 30 vuotta.

Ei haittaa, vaikka et pystyisi kuluttamaan kaikkea tuottamaasi sähköä: me ostamme ylijäämäsähkösi samalla hinnalla, jolla sinä ostat sähköä meiltä!

Lue lisää ja pyydä tarjousJaa tämä artikkeli